Egyedülállóan hatékony fejlesztési megoldás üzletembereknek

info@teniszcoaching.hu
+36-30-6017568
Üzenetküldés

Tenisz és coaching?

Ez valami új őrület?

Sokakban merülhet fel ez a kérdés. Pedig a sport és az üzlet számos területen szorosan kapcsolódik össze. A vezető, mint coach szerepe szinte közhelynek számít. Az is köztudott, hogy sok nagy üzlet nem a tárgyalóasztal mellett, hanem épp egy tenisz-, vagy golfpályán köttetik.

Azt már kevesebben tudják, hogy az üzleti coachingnak, ennek az oly sikeressé vált fejlesztési módszernek is a teniszhez köthető a kialakulása. Tim Gallwey 1974-ben megjelent, „The Inner Game of Tennis” című könyvével indult minden. Az itt leírt módszerek elsősorban a játékos saját fejében lévő ellenfélre koncentrálnak; Gallwey felfogása szerint pedig az edző – coach – szerepe, hogy segítsen a játékosnak legyőzni a teljesítménye útjában álló belső akadályokat. Módszertana az üzleti életben is hatékonynak bizonyult, így jött létre és fejlődött tovább a modern (üzleti és egyéb) coaching tevékenység. Gallwey munkásságáról a képre kattintva tudhat meg többet.

Pár évvel ezelőtt magam is megtapasztaltam a tenisz és az üzleti coaching egymást erősítő pozitív hatását. Tanácsadóként dolgoztam egy cégnél, ahol a feladat része volt az ügyvezető személyes, coaching jellegű fejlesztése is. Kiderült, hogy ő is aktív teniszjátékos, ezért azt javasoltam, hogy az első foglalkozást kezdjük egy teniszpartival. Megdöbbentő volt az eredmény: az addig kifejezetten zárkózott, csendes, kicsit talán kétkedő úriember a játék után tökéletesen megnyílt. Olyan mély és őszinte beszélgetésbe kezdtünk üzleti és személyes témákról is, amire egyáltalán nem számítottam. Biztos vagyok benne, hogy közös munkánk ezután sokkal hatékonyabb lett, és az eredetileg tervezett időtartam fele is elég lett feladatunk teljesítésére.

Később komoly szakértők is megerősítettek benne, hogy a tenisz és az üzleti coaching összekapcsolása igazán nyerő ötlet és mind biztattak, hogy mielőbb valósítsam meg az elképzelésemet. Fél évig tartott, mire kidolgoztam a módszertan és fejlesztési folyamat részleteit. Az elkészült keretrendszer egyaránt alkalmazkodik a partner munkahelyi szerepéhez, pozíciójához, üzleti céljaihoz és tenisztudásához.

Most már bátran kijelentem, hogy MŰKÖDIK! Akár az Ön számára is elérhetővé vált ez az egyedi és megdöbbentően hatékony fejlődési lehetőség.

 

Mit gondol, hasznos lehet Önnek is? Egyáltalán, kiknek szól? Miben segít?

Ha továbbra is érdekli, kattintson ide!

Almagest Kft. | Telefon: +36 30 601 7568 | E-mail: info@almagest.hu

A honlapon szereplő tartalom és megjelenés az Almagest Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezi.

címkék: tenisz, business coaching, vezetői és értékesítői készségfejlesztés, személyes hatékonyság, tárgyalástechnika, kommunikáció, stratégia, vállalkozás-fejlesztés, stresszkezelés, munka-magánélet egyensúly, tréning

Honlapkészítés: Ujlap.hu